Тайните оръжия на мъдрата жена

Тайните оръжия на мъдрата жена

Приятели, да се родим жени е благословия, но в днешния свят ние носим много отговорности. Ето защо е важно да проявяваме мъдрост. В следващите няколко минутки четене ще научиш неща,за които на някои жени им е отнело години да докато достигнат до тях, плащайки висока цена.

1. Позволява си да се поглези 

Всички знаем, че се налага голяма част от финансите ни да отиват за всякакви неща, но не и за подарък за себе си, ей така просто, без повод. И трябва да икономисваме най- вече от грижи за себе си, за да стигнат парите за всичко и всички. Но, мили дами! Хубаво е да сме емпатични и отговорни за действията си, но е важно да намерим границата и да не живеем само за другите, нужно е да зарадвате с нещо и себе си. ЗАЩО? Защото, когато сме щастливи ние имаме повече любов, търпение, спокойствие за раздаване. Нужно ни е малко, но редовно да награждаваме себе си, а не просто да знаем, че заслужаваме – красиво бижу, рокля, оригинална чанта, посещение в салон за красота. Бъдете уверени, че вашите близки искат да ви виждат красива, стилна и щастлива! ❤❤❤И помни поводът всеки ден, всяка седмица, всеки месец – си ти! 

2. Не се подстригва късо

Казват, че късите прически подмладяват. Но, всъщност косата е символ на женственост, тя е украшение от природата за нас. Опитай да оставиш косата си по- дълга, променяй само цвета и формата й. Използвай маски за коса, грижи се добре за нея- тя е като визитна картичка за всяка жена.

3. Подчертава достойнствата си, скрива недостатъците

Ако сте свикнали вече да се обличате в широки, безформени дрехи, за да скриете по- едри бедра, корем и т.н., знайте че безформените дрехи ви обезличават. Трябва не само да умеете да скривате недостатъците си, но и да подчертавате хубавото във вашата фигура и лице. Създавайте красиви силуети, добави отличителна чанта и околните веднага ще забележат колко сте привлекателна и красива. Повече можете да научите в стайлинг наръчника „Пълна промяна“.

4. Носи обувки с токчета

Съгласни сте, че е по-удобно, по-малко болезнено да носим ниски обувки. За радост, вече се намират всякакви пантофки, обувки на платформи, които са красиви, но все пак намерете и обувки с ток, не много висок, но стабилен и ги носете поне веднъж в седмицата.

5. Купува качествено и стилно бельо

Евтиното бельо е некачествено, бързо се износва и не изглежда добре. Скъпото, марково бельо е скъпо защото правилно моделира, пристяга фигурата. Вече се намират марки, които не са прекалено скъпи, но пък са качествени и красиви. Опитай и ще усетиш как повишаваш самооценката за себе си и това се усеща и от околните. Не се подценявай, купувай си малко неща, дори и по-скъпи, но качествени. Евтиното винаги излиза скъпо.

6. Интересува се от подходящ грим и козметика

Знаеш много добре колко е важно да ползваме добра и подходяща козметика, да умеем да се гримирате. Подбраната козметика и грим ще ни подмладят със сигурност.

7. Не запуска своето тяло

Тялото е нашият постоянен дом. Повечето жени трудно намираме време да се грижим за добрата си фигура и спортуваме рядко. А всъщност ободреното тяло ни дава повече енергия и деня наистина става по-пълноценен и ефективен. Време е да се замислим. Не те агитираме да предприемеш някоя жестока диета и да се смачкаш от тренировки. Има много възможности – йога, танци, пилатес (в ютуб има изобилие), ролери, колело, разходки, кросчета  – избери нещо, което ти харесва и започни. 

Не е необходимо да сме перфектни, достатъчно е просто да сме отговорни за своето щастие.

    С обич за теб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *