Ефектът от потискане на желанията и емоции

Ефектът от потискане на желанията и емоции

Много хора се опитват да потиснат своите желания и емоции, мислейки че като ги заглушат са се отървали от тях и са решили проблема. Но всъщност това е гласът на вътрешното дете в нас, което колкото и да порастваме то остава в нас. Tо ни дава ентусиазъм и настроение в ежедневието. То ни пази от прекрачване на личните ни граници, то ни напомня да не забравяме за себе си.

  Един от страничните ефекти на потиснатите емоции са кошмарите, които хората сънуват.  Възможно е дори да имаме повтарящ се сън, единствено поради потиснати желания и емоция. Тези сънища са сигнал към ума ни, който ни бива пратен с цел да ни мотивира да изследваме нашите потиснати желания и емоции.

  Лошите ефекти на продължително потисканите желания е, че се натрупват, минават през различни форми – умора, нервност, вътрешно усещане, че не мога и не заслужавам, вина, намаляване на увереността, гняв към околната среда или още по-лошо към себе си. Гневът насочен към себе си е форма на агресия и може да доведе дори до депресия.

 Много изследвания сочат, че колкото повече човек се опитва да потисне определена мисъл, толко тази мисъл се подсилва. Ето защо ако нещо ти харесва и искаш да го имаш, да го постигнеш, но в момента не е по силите ти, просто не се опитвай да го игнорираш, вярвайки, че така ще се освободиш от него. Просто се заеми с тази мисъл:

  1. Разбери нейното „ЗАЩО“.
  2. Осъзнай личните убеждения, които те спират и ги напиши. Те са фалшиви прегради само в нашия ум. 
  3. Поговори с приятел, които ще ти даде идеи, ще те подкрепи и мотивира.
  4. Напиши пътят към постигането на желанието.
  5. Развии своята вяра в себе си, че можеш, че заслужаваш. Започни с нещо малко, подари си нещо, което да е символ на твоята смелост да изразяваш себе си, смелост да бъдеш забелязана.

 С тези 5 стъпки ти канализираш енергията и вероятността желанието ти да се материализира се увеличава. Срокът на осъществяването му зависи вече от самите нас и нашата проактивност.

Не ти гарантираме мигновен резултат, но ти обещаваме че:

  • Вътрешният диалог с малкото дете в теб, ще ти позволи да се освободиш от негативните емоции;
  • Ще се научиш да разбираш по-добре себе си и нуждите си;
  • Ще поставяш себе си на първо място и ще намираш начин, защото ще имаш увереността, че заслужаваш и можеш;
  • Ще имаш повече кураж, а това ще те направи по-щастлива!

  С обич 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *