Скандална дизайнерка с нови устни

nestandartna kolekciya

Коя скандална дизайнерка взриви Българи и защо?


Защото тя първа показа Арт модата си – костюми с истински пирони, вечерна рокля с тасове от кола за аксесоари, яке от плюшени играчки, шапка с моделирани гърди, мъже в поли, голи ангели и много други герои от нейната фантазия. Нейното най-скандално ревю е “Spirit & Body”- Душа и тяло, в което всички модели излизат голи на сцената и там се обличат, като телата им са завоалирани в светлинни и прожекционни ефекти. Спектакълът се е състоял в препълнената зала 3 на НДК, но стъписаната публика дори не е забелязала основния сценарии ,приказката ,която се разказва за изгубена принцеса и 70 супер екстравагантни костюма „Толкова тиха публика не съм имала в живота си“- казва Бъчварова.
Следват редица ревюта в чужбина (Виена, Амстердам, Гърция и др.), изложби на нейни картини , Стайлинг и моден дизайн за музикални и рекламни клипове.

Колоритен свят, колекции, нестандартна дамска чанта и аксесоари

И сега ще надникнем в света на Мира Бъчварова, за да разберем как се роди идеята за нестандартните колекции.

Аз съм възпитаничка на Националната художествена академия: „Николай Павлович“, вдъхновението ми е да направя скулптора ,която да е с дух и душа и резултата е екстравагантен костюм, върху модел с есенция на приказка, бунт и въображение. Картина, която се движи и ухае на човек.

Кои дами са твои клиенти?

Имам от двата пола ценители. Наричам ги така, защото само ценители виждат таланта ,всеотдайността с която творя. Облеклата и картините са ми една бройка. Всичко, което творя  можете да видите на www.mirabachvarova.com.

  • Какви са красотите в деня ти?

ООО те се сътворяват на секундата ,поради различните ми настроения. Понякога съм тиха и спокойна с пола до под коляното, понякога съм крещяща с предизвикателна визия, понякога съм просто небрежен художник със скъсани дънки. Затова казвам ,че визията е „Образ“ ,който ние предаваме на хората и чрез който заявяваме кои сме.

Как избираш ежедневна дамска чанта и как официална малка дамска чанта през рамо?

Правя я в последния момент за случай, хаххахх Аксесоарите са от изключително значение. Всичко зависи от усещането, което искам да изразя, чрез аутфита си.

skandalna dizaynerka s nestandartna damska chanta
ejednevna damska chanta
  • Какво би посъветвала дами при съчетанието на аутфита с тяхната дамска чанта?

Дамската чанта може да придаде на аутфита стил. Например, ако съчетаете вечерна рокля с арт нестандартна дамска чанта, веднага визията придобива по-палаво и забавно усещане….Или спортна визия с бизнес дамска чанта. С една дума, когато разчупвате правилата, можете да го направите с интересна дамска чанта, обувки, косата и аксесоарите.

  • Какво те вдъхновява?

Любовта, пътуванията и свободата, както и всичко, което се случва в света. Това, което не ми харесва понякога го изразявам, чрез приказка, която съм написала и в последствие е станала сценарии за ревю-шоу.

  • Каква дамска чанта би избрала като подарък за приятелка?

Щура и неповторима!

  • Какви са ценностите на съвременната дама и какво я прави ценна?

Според мен всеки човек е ценен. Когато една жена е себе си, тогава тя е най-ценна. Колкото повече човек търси себе си, толкова повече има нужда да експериментира, да излиза от зоната си на комфорт, за миг да не бъде себе си, за да разбере кой е той. Индивидуалността е рождено право на всеки, затова творя само за един човек – само той може да притежава моето изкуство, защото смятам, че ние не сме конфекция на мисленето. А колкото да фантазията и вътрешния свят-той се изразява навън така, че бих казала като за финал: Фантазирай, за да живееш или по друг начин казано – Бъдете щастливи за мига.

Още пикантни факти за Мира от самата нея:

„Един ден когато бях на 8 годишна възраст ,реших ,че искам да съм различна, неповторима,свободна и уникална с визията си – като театър на улицата. Започнах да експериментирам .Научих се да плета и да шия – емоцията да изобретявам нови невиждани визии – като картина ,но с дух и тяло. Странното ми облекло винаги носеше усещането на извънземен луд човек ,но не беше достатъчно. Когато бях на 14 тръгнах на уроци по рисуване по моя преценка ,а майка ми ме подкрепи в решението ми .Още тогава знаех ,че пътя няма да е лесен – пътя на твореца . Трънлив път ,безпаричен ,но сърцат. Избрах го този път и не съжалявам. Рисувах ,рисувах ,рисувах ,другите не ме интересуваха, просто изливах душата си върху белия лист. И станах различна -момичето с папката за рисуване. В тийнейджърска възраст се забърках с „лоши хора“ – наркомани – толкова силно усещах тяхната болка ,че исках да рисувам само демони. Не пробвах техните наркотици ,но като че ли те се внедриха в мен – някъде дълбоко – тъга и болка. Живях в едно време между „Буковски“ ,Страх и омраза в Лас Вегас“ и „Студио 54“ – Арогантност ,Партита ,Изкуство . След като рисувах денонощно ,кандидатствах два пъти в Училище за приложи изкуства ,но не ме приеха – Както казваха в България , тези с връзките бяха приети. Тогава ме приеха в техникум за облекло и дизайн – пълно разочарование – за таланта ,който имах , а и станах професионалист на натюрморд. Ето живота предлага изненади – Учиха ме да шия Професионално – та аз знаех да шия ,за какво ми е да знам тези простотии с професионализма . Съпротивлявах се на учителките до последно ,не ходех на училище и не разбрах кога дойде времето да завърша най-неприятния техникум ,където всъщност научих много за изработката на облекло и дизайна на мода. Разбира се за мен целта беше Националната Художествена Академия , където влизат 6 човека от 200 кандидатстващи. Е докато учех за дизайнер(още на 14 бях дизайнер ,какво разбират те),ходех на курсове по рисуване за Академията .Добре де Влязох 5-та в академията държавна поръчка със стипендия . И тогава започна „филма“ .Каквa ли беше тази стихия – не знам – ревюта ,перформанси и много партита ,всекидневно рисуване в Академията.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *