Как да се чувстваш специална и да изглеждаш уникално?!

модно ревю срещу течението дамска-чанта-през-рамо-1-1

Разговор със слънчевата Калина – феята създала eдин от най-популярните блогове в България F_Gal

В живота често си мислим, че срещите и събитията са случайни, но от днес все по-често ще намираш доказателства, че не са. Често си мислим, че факторът „Късмет“ е ключът за постиженията и реалността, в която живее „тя“, „те“, „ние“, „аз“…, но дали наистина е така?Нека всеки сам намери удоволетворяващи за него отговори в този откровен разговор и с нетърпение искаме да ти представим зареждащата енергия на слънчевата Калина Николова.

Мода, блогър, влогър, седмица на модата, нестандартни дамски чанти

1. Разкажи ни за колорита на личността и характера ти?

Здравей, благодаря за хубавите думи и заряда в тях. Усетила си може би наистина най-характерната ми черта, а именно позитивизма и енергията, която струи от всяка моя пора. Аз съм човек на действието, на активността и впечатлението. Имам предвид, че неосъзнато пазя онази детска черта, която мнозина от нас са изгубили по пътя на порастване, семейство и  майчинство.

Говоря за онази характерна детска черта да се радваш на всичко и да виждаш света  интригуващ, интересен и вдъхновяващ.. 

2. От къде тръгва страстта ти към авангардната мода и творчеството?

Задавайки ми този въпрос се замислям над нещо наистина много важно, което си усетила е мен. За което искам да ти благодаря. Именно модата ни срещна, но творчеството и начина, по който репродуцирам модата е онова, което веднага си усетила. Творчеството е процес, който винаги е бил мотивиращ за мен. Реално голямото ми вдъхновение се поражда именно от факта, че искам да въздействам – с дела, думи или невербално, посредством стил и облекло. Творчеството е много всеобхватно понятие, но мотивът, който винаги ме е привличал е посланието на “творбата”. Слагам в кавички, защото всеки твори – важно остава посланието и заряда вложен в това. 

модно ревю срещу течението дамска-чанта-през-рамо-1-1
модно ревю срещу течението дамска-чанта-през-рамо-2024

3. Разкажи ни за F_Gal и как успя да развиеш твоя блог

Създадох блога си, защото обичам силата и въздействието на думите и вярвам в стойността, която винаги ще носят. Блога старторах като онлайн дневник на мисли, преживявания и впечатления, защото обичам да пиша, завършила съм журналистика и винаги съм била мотивирана от личната история на хората. Започнах да пиша и документирам преживявания в снимки и текстове, щом родих голямата си дъщеря Деа през 2011. Идеята стартира като моден блог, защото работех като моден редактор в списание, но по това време статиите никога не бяха във формат на лична оценка и критика, а на обзор и отразяване на тенденции, актуални новини и трендове. На мен ми липсваше личната оценка и модния прочит на обикновения потребител. Винаги съм се интересувала какво е модерно, но нямах трибуна, в която да покажа собствения си стил и прочит на “модната вълна”, която всички просто консумирахме. Търсех индивидуалния прочит, авангардното решение да превъплътиш високия клас мода преобразявайки едно обикновено градско момиче. 

4. Кои са любимите ти дамски аксесоари, защо и как си ги избираш?

Най-любим сред всички остават слънчевите очила, следвани от чантите и шаловете. Може би основните компоненти, по които аз изграждам гардероба си. Харесвам различни превъплъщения и стилове и обичам всеки ден да бъде различен и кати емоция и като визия. 

5. Какво има в твоята малка дамска чанта през рамо?

След като момичетата пораснаха и доста поизчистих и понамалих размера, днес в чантата ми ще откриете любим глос, малък парфюм, слънцезащита и портмоне. 

6. Какъв пример искаш да бъдеш на твоите две момичета и как си се представяш в бъдещето? 

Най-важния урок, който трябва да предам е идеята да бъдат дами! В онзи забравен смисъл, който моята баба и майка са ме учили. Достойнството, осанката и поведението не са модна вълна, а школа, която трябва да бъде потърсена, усетена и усвоена. Дрехите и аксесоарите, са само доказателство за снаряда от артикули, с които може да работиш и предаваш послания!

Калина е вдъхновение и пример, тя е зарядът, който е нужен, за да видиш света от красивата страна. Нека написаното между редовете намагнетизира и теб!

бяла дамска-чанта-през-рамо-нестандартна дамска чанта
бяла дамска-чанта-през-рамо-нестандартна дамска чанта нова колекция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *